Jezelf beter leren opmaken dan op YouTube? Iedereen kan het leren met een Make Up Workshop!


Meer:

Wil je jezelf mooi leren opmaken, maar weet je niet precies hoe je het mooiste uit jezelf kunt halen? Volg dan een make up workshop bij Art in the Attic Make Up Academy. Heb jij al make up tutorials gevolgd van YouTube, maar valt het resultaat tegen? Vraag je je af waarom het niet lukt? Is het je opgevallen dat de Youtuber die jij volgt altijd een perfect gelaat heeft en een strakke mooie huid? Lees dan verder!

Jouw gezicht is anders dan dat van die Youtuber

Helaas komt het te vaak voor dat wat je ziet in een tutorial niet overeenkomt met de werkelijkheid. Waarom niet? Omdat je niet lijkt op die Youtuber. Je hebt niet hetzelfde huidtype, ogen of gezichtsvorm. Jij hebt waarschijnlijk oneffenheden in je gezicht, rimpels, vlekjes etc. Je hebt misschien een gemengde, vette of droge huid. Hier moet je wél rekening mee houden als je een tutorial volgt.

make up workshop beter dan youtube tutorial 2

Dit vertellen ze je níet op YouTube

Er is nogal wat dat op jouw specifieke gezicht anders kan (en zal) uitpakken dan wat je op YouTube in een make up tutorial ziet. Hieronder zetten we enkele dingen op een rijtje waar je goed op moet letten.

Foundation en concealer

 • De kleur van de foundation matcht niet met jouw huidskleur
 • De concealer die zij draagt kan bij jou geel of grauw uitvallen
 • Het vervagen van de foundation en concealer is een ramp: deze loopt niet mooi over in elkaar en alles is zichtbaar in je gezicht
 • Je werkt je donkere kringen en rode vlekken weg met een concealer maar wat je ook doet, het is nog steeds zichtbaar. Wat doe je fout? Tip: je hebt iets anders nodig dan een concealer. Een concealer heeft als enige doel, je gezicht op te lichten

Oogschaduw

 • Een oogschaduw aanbrengen lijkt erg makkelijk, maar de kleur die de Youtuber gebruikt op de tutorial matcht niet altijd met jóuw oogkleur. Ook krijg je soms een zwarte vlek bij het vervagen van de oogschaduw. Hoe is dat mogelijk? Wat doe je niet goed, waarom vervaagt het niet zo mooi? Tip: de structuur van je huid en de vorm van je ogen bepaalt hoe de oogschaduw reageert bij het vervagen. Wist je dat je tussen je crease en je wenkbrauwbot de kleur in drieën moet verdelen? Dus het plaatsen en vervagen van de oogschaduw is per persoon anders
 • Hoe zie je of de oogschaduw niet matcht met jouw gezicht? Versterk je juist de oneffenheden zoals roodheden en donkere in je gezicht en rond je ogen? Dan gebruik je de verkeerde kleuren
 • Welke eyeliner past het beste bij jouw oogvorm? Jij wilt zo graag die cat eyeliner maar het lukt elke keer niet, waar ligt dat aan? Wist je dat bij sommige oogvormen een eyeliner de ogen juist kleiner maakt? Of een harde uitstraling geeft? Tip: heb je moeite een mooie strakke lijn te maken? Plaats dan een stippellijn langs de rand van je wimpers en trek dan een lijntje. Lukt het nog steeds niet, kom dan langs voor een privé make up workshop voor meer tips en tricks!

Je gezichtsvorm en huidtype

 • De vorm van jóuw gezicht is ook anders dan een gemiddelde Youtuber. Dus waar is jouw contourlijn? Waar plaats je de blusher, bronzer en highlighter? Niet op dezelfde plek waar jouw favoriete Youtuber haar make-up aanbrengt! Als je dat gaat proberen, dan krijg je gegarandeerd een scheef of (te) vol gezicht. De vraag is: waar dan wel? Dit is afhankelijk van de vorm van jóuw gezicht. Er zijn verschillende soorten gezichtsvormen; hart, ovaal, rond, vierkant, driehoekig etc. Welke vorm heeft jouw gezicht, weet jij het?
 • Weet jij welke blushkleur het mooiste staat bij jouw huidtype? Je wangen worden roder met de verkeerde kleur of zien er grauw uit. De juiste kleur blusher is bepalend voor een gezonde blos!
 • Het gebruik van de verkeerde kleur bronzer ziet er vlekkerig en grauw uit op je gezicht. Wees voorzichtig hiermee. Tip: kies een bronzer die 1 of 2 tinten donkerder is dan je eigen huidskleur. Eentje met een roze, perzik of gouden ondertoon
 • Wist je dat er verschillende soorten foundation zijn voor verschillende huidtypes? Voor de rijpere huid heb je bijvoorbeeld een foundation nodig die hydrateert, verzorgt en rimpels vermindert. Voor de grove huid heb je weer een foundation nodig die verzorgend en herstellend werkt. Of eentje die poriën minder zichtbaar maakt met antioxidanten. Welke foundation past het beste? Illuminating, dekkend, een poeder of juist een crèmige substantie? Tip: de structuur van je huid bepaalt welke foundation je moet kiezen.

De juiste make up workshop: sneller een beter resultaat dan via YouTube

Wij hebben voor iedereen precies de juiste make up workshop. Dat is veel leuker en gezelliger én geeft je sneller een beter resultaat dan een YouTube make up tutorial. Onze oprichter en Master MUA Roos geeft je een masterclass in hoe je jezelf mooi kunt opmaken. Hierin worden tips en tricks gedeeld hoe je een bronzer, blusher en highlighter mooi kunt aanbrengen passend bij de vorm van jouw gezicht. Ook geef ze je advies en uitleg welke oogschaduw het beste past bij jouw oogkleur, oogvorm en huidskleur.

Roos zal je huid analyseren om te bepalen welke foundation en concealer bij je past. Dit is afhankelijk van de conditie van je huid. Zij geeft ook advies over welke lipstick je mooier maakt. Ze vermijdt kleuren die jou grauw, ongezond of hard laten lijken. Er wordt veel geoefend zodat je alles zelf leert toepassen. Je krijgt ook naslagwerk mee voor thuis. Roos is gewend om in grote groepen te werken, maar kan net zo goed iedereen individueel begeleiden. Je bent van harte welkom!

Leer nóg meer tijdens onze 3-Daagse Make Up Cursus

Voor de liefhebbers hebben we ook een 3-Daagse Make Up Cursus ‘Jezelf leren opmaken’. Je leert in een rustig tempo jezelf mooi opmaken. We behandelen thema’s zoals dag en avondmake-up.
Voor de gevorderd make-up liefhebber, hebben we een verdiepingscursus met thema’s zoals smokey eyes, glamour en feestmake-up.

» Lees er hier alles over!

Specialistische make up workshops

Het is onze missie om echt íedereen te helpen zichzelf beter en mooier op te maken. Daarom hebben we ook diverse specialistische workshops die je makkelijk, veilig en snel online kunt boeken.

Bruidsmake-up workshop

Speciaal voor bruidjes die zelf hun make up willen doen op de trouwdag. Roos heeft veel tips en tricks voor jou als aanstaande bruid, zodat jij op de mooiste dag van je leven er op je allermooist uit zult kunt zien.

» Meer informatie en online boeken

Make up workshops voor mannen of transgender

Uiteraard worden mannen en transgenders niet vergeten! Als we zeggen “iedereen”, dan bedoelen we ook echt íedereen!

» Mannen make up workshop

» Transgender make up workshop

***Alle workshops zijn geschikt voor 13 jaar en ouder***

make up workshop beter dan youtube tutorial 1