Iedereen een stralende en gezonde huid: volg het 10-Step Korean Beauty Regime!


Meer: ,

Een paar maanden geleden waren we in Seoul, Zuid-Korea en schreven we er al een blog post over: als het op huidverzorging aankomt, is Zuid-Korea een begrip. Vrouwen nemen skin care enorm serieus en zijn obsessed met hun uiterlijk. Maar wat is het geheim van hun stralende, porseleinen huid? Wij ontrafelen het geheim van ‘K-Beauty’, een fris, flawless gezicht, via het 10-stappen Korean beauty regime.

10-step Korean Beauty Regime

Hier in het westen willen we graag wat aan onze uiterlijk doen maar het mag niet teveel tijd kosten. We bezoeken misschien één keer per maand de schoonheidsspecialiste, en brengen dagelijks een dag- en/of nachtcrème aan. Helaas is dit niet genoeg om zichtbare effecten te behalen. Je moet echt een stuk meer investeren om je huid zacht, soepel, gezond en in stabiele conditie te houden!

Het vochtgehalte van de huid loopt vanaf je 25e levensjaar terug. Als je daar niets tegen doet, ontstaat er vochttekort in de huid. Dit veroorzaakt veel huidproblemen. Gelukkig kun je met de juiste beauty routine die tekorten aanvullen. Het fameuze 10-step Korean beauty regime bestaat uit 10 producten die je elke dag aanbrengt op de huid.


korean beauty regime k-beauty

Het zorgvuldig preppen van het gezicht kost circa 15 á 20 minuten. Ja, investeren in je uiterlijk kost tijd en moeite! Maar het betaalt zich dubbel en dwars terug.

Zo doen ze dat in Zuidoost-Azië!

Tijdens mijn 2-jarig verblijf in Azie-hotspot Singapore, waar vrouwen veel investeren in hun uiterlijk, heb ik veel geleerd over Koreaanse skincare producten. Alle ‘probleem zones’ worden aangepakt met een ander product. Zo krijg je het beste resultaat. In de rijke gebieden van Asia Pacific doen ze niet aan ‘alleskunners’, aan cremes en wondermiddeltjes die zogenaamd alles kunnen. Ze pakket het grondig aan en investeren in het beste van het beste.

Maar hoe doen ze dat dan? Hieronder leggen we het 10-Step Korean Beauty Regime stap voor stap uit.

Start het Korean Beauty Regime – Stap 1-3: Reinigen

1. Oil Cleanser

Een oil cleanser reinigt je huid grondig van vuil op oliebasis. Voorkomt dat de poriën verstoppen en talg, dode huidcellen en overig vuil worden verwijderd. De cleanser kan zowel ’s ochtends en ’s avonds worden aangebracht. Druppel een klein hoeveelheid product op schone handen en masseer het in je gelaat en hals. Daarna afspoelen.


2. Cleanser waterbasis

Een reinigingsproduct met schuim haalt onzuiverheden op zoals vuil en zweet weg. Laat het product op je handpalm schuimen en masseer het zachtjes in circulerende bewegingen op gezicht. Spoel het af met lauwwarm water en daarna met koud water om poriën te sluiten. Er worden met twee reinigingsproducten gebruikt, ook wel ‘double cleansing’ genoemd.


koreaanse make-up salon k-beauty k-pop

3. Exfoliant (AHA/BHA)

Scrub AHA’s (alphahydroxyzuren) verwijderen dode huidcellen op het huidoppervlak en zorgen voor een gezonde, nieuwe huid. Uiterst geschikt voor beschadigde huid door de zon, droge of doffe huid. Helpen rimpels verminderen, pigment vlekjes te vervagen, de collageenproductie te stimuleren én de vochthuishouding van de huid te verbeteren. Zachtjes masseren met vingertoppen in circulerende beweging. Max 2 keer per week gebruiken.

*Laat alle PH-producten 10-15 minuten inwerken voor beste resultaat.

Stap 4: Voorbereiding

4. Toner (verfrisser)

Toner werkt hydraterend en helpt de pH-waarde van de huid te herstellen. Onze huid werkt als een spons: de producten worden beter opgenomen wanneer het vochtig is. *Laat alle PH-producten 10-15 minuten inwerken voor beste resultaat.Stap 5-7: Behandeling

5. Essence/Serum

Een essence is geconcentreerder dan een crème. Dit product trekt snel in de huid. Essence wordt gebruikt na een toner, met als doel een tweede hydraterende laag, bestaande uit hyaluronzuur, glycerine en andere natuurlijke extracten, de huid in te sluiten. Essence heeft een ‘eigen techniek’ met aanbrengen: druk of dep dit product met de handpalmen tegen het gezicht in. Begin bij de kin en werk opwaarts. Essence wordt overdag aangebracht en serums in de avond. Laat het even inwerken voordat je overgaat naar de volgende stap.

6. Ampullen

Ampullen zijn beauty fluids bestaande uit zeer krachtige en hoog gedoseerde werkstoffen in flesjes van 2ml. Het vochtgehalte van de huid loopt vanaf je 25e levensjaar terug. Door hier niets aan te doen ontstaat er vocht tekort in de huid. Ampullen helpen om de tekorten aan te vullen. Ook helpt het bij het vangen van vrije radicalen, cel vernieuwing en extra zuurstof te geven. Een must voor iedere huid. Gebruik dit eenmaal per kwartaal voor optimaal resultaat.

7. Sheet Mask

Sheet Masks zijn stukjes papier of katoen gedrenkt in een natuurlijke huidverzorgingsemulsie of gel. De ingrediënten zorgen voor diepe hydratatie, kalmeert de gevoelige huid en helpt infecties te voorkomen. Advies: twee of meerdere keren per week te gebruiken.

Stap 8: Oogverzorging

8. Oogcrème

Dunner dan reguliere gezichtscrèmes en richt zich op de gevoelige huid rondom ogen. Vermindert donkere kringen en rimpels. Collagen Eye cream is een mooie product die verstevigend werkt.


visagie korean beauty

Stap 9-10: Hydratatie/Insluiten

9. Moisturizer

Een hydraterende product om de voorgaande producten in te sluiten zodat het allemaal goed de huid ingetrokken kan worden. De crème wordt eerst even op de vingertoppen verwarmd en dan met uitwaartse en neergaande bewegingen op het gezicht aangebracht.

10. Crèmes

Specifieke crèmes om huidproblemen tegen te gaan. Rimpels, pigmentvlekken, acne: kies een crème om deze zones aan te pakken.

Dit is de avondroutine. Overdag gebruiken de Zuid-Koreaanse vrouwen een crème met UV-filter om de huid tegen de schadelijke invloed van de zon te beschermen. Denk aan een BB crème of dagcrème met SPF.K-Beauty komt naar Europa

Koreaanse skincare producten zijn al lang booming in Azië, en inmiddels ook in Amerika en de UK. Europa loopt helaas nog flink achter. Gelukkig maken enkele online winkels maken inmiddels hun opmars in Nederland. Webshops als Haruharubeauty, Noonawon, Apotheekbeauty en BBcreamshop doen het goed. Er zijn dus al wel producten te koop, maar de kennis en routine ontbreekt nog bij velen.

We kunnen er niet omheen: een mooie huid krijg je niet zomaar en je moet er hard voor werken. Met tijd zul je duidelijk verschil merken, maar dat vraagt discipline. Volg het 10-Step Korean Beauty Regime: succes verzekerd!

  • gangmam k-beauty seoul
  • k-beauty salon korea seoul gangnam make-up
  • 10-Step Korean Beauty Regime
  • koreaanse flawless skin producten

Websites & Webshop voor K-Beauty producten
http://www.apotheekenbeauty.nl/welk-merk/dr-g.html
http://www.haruharubeauty.com/nl/
http://www.beautynetkorea.com
http://www.littlewonderland.nl
http://www.innisfreeworld.com
https://www.noonawon.nl
http://www.bbcreamshop.eu/nl
http://etudehouse.com

En kijk ook eens op:
https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/wiki/sellers

Wil je een workshop visagie of huidverzorging volgen bij Art in the Attic? KLIK HIER!

Meer lezen over K-Beauty? KLIK HIER!

Wil jij ook visagiste worden? KLIK HIER!

Plaats een reactie