Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.

  • Workshop Arabische Make-up
  • Cursus Arabische Bruidsmake-up
  • Arabische Make-up Les

Hoe lang duurt de cursus?
Als je je voor de PRO cursus inschrijft, dan krijg je 7 lessen en duurt je cursus 2 maand. Als je je voor de EXPERT cursus inschrijft, dan krijgt je 10 lessen en duurt je cursus 3 maanden.

Waar worden de lessen gegeven?
In onze gezellige studio, in Apeldoorn (Ugchelen). Het adres is: Marten Orgeslaan 21, 7339 HT, Ugchelen.

Wat voor mensen volgen deze cursus?
Onze cursisten zijn vaak jonge dames die geen trek hebben in een langdurige en dure opleiding, maar die wel professioneel als visagiste aan de slag willen. Ook zien we vaak vrouwen en werkzoekenden die als zelfstandig ondernemer of ZZP-er een praktijk of salon willen starten vanuit de gedachte ‘nu of nooit’. Ook voor kappers, schoonheidsspecialisten, fotografen of personen die werkzaam zijn in de beautybranche en die meer kennis van make-up en visagie willen opdoen, is deze cursus zeer geschikt.

Wat vinden anderen van deze cursus?
Onze cursisten waarderen ons gemiddeld met een 8,9 of hoger. Wij zijn erg trots dat 100% ons ook aanbeveelt. Wij verzamelen reviews op een onafhankelijk platform en je kunt ze nalezen bij Klantenvertellen.nl.

Moet ik iedere les zelf een model meenemen?
Nee, in tegenstelling tot de meeste andere opleidingen, hoef je bij ons geen model mee te nemen. De cursisten oefenen op elkaar. Waarom? Ten eerste omdat dat veel makkelijker is en ten tweede omdat ook jij zo ervaart hoe het is om door iemand anders opgemaakt te worden.

Moet ik nu al kiezen of ik PRO of EXPERT wil doen?
Dat hoeft niet, je mag ook tijdens je eerste 7 PRO lessen besluiten of je na afloop door wilt gaan met de EXPERT. Je kunt dan altijd nog ‘upgraden’ en het resterende bedrag bijbetalen. Dat is wel zo veilig en makkelijk als je nu nog niet zeker weet wat je wilt.

Kan ik ook alleen de EXPERT lessen doen?
Nee, het is essentieel dat je goed de basis beheerst, dus de EXPERT lessen zijn alleen toegankelijk voor cursisten die eerst de PRO cursus hebben gevolgd.

Moet ik thuis nog veel studeren?
Nee, je hoeft niet te blokken of opgaven te maken. We raden je wel aan om thuis veel te oefenen, op jezelf of liever nog op iemand anders.

Ik wil me inschrijven, maar de groep is vol. Wat nu?
Onze cursus loopt 3x per jaar, ieder jaar. Je kunt dus gewoon een paar weken wachten en je voor de volgende editie inschrijven. Je kunt ons ook bellen of een e-mail sturen als je wilt dat we je op de wachtlijst plaatsen.

Kan ik na afloop werken als visagiste?
Ja, als je alle lessen gevolgd hebt, dan heb je professioneel leren opmaken en kun je op zoek naar werk als visagist. Je kunt ook als ZZP-er of zelfstandige voor jezelf beginnen. Visagie is een vrij beroep, je hebt dus verder niets nodig. Of je ook echt werk vindt, hangt van jezelf af!

Krijg ik een (erkend) diploma?
Als je alle lessen hebt bijgewoond, krijg je een certificaat met vermelding van inspanning. Je certificaat wordt ook bijgeschreven in ons Certificaat Register. Wij geloven niet in “erkende diploma’s” en nemen ook geen examen af. Een papiertje met je naam erop zegt namelijk niet zoveel; het is veel belangrijker dat jij aan je toekomstige klanten of werkgever kunt laten zien wat je kunt. Daarom kunnen wij voor jou tot wel 50% korting regelen op een (optionele) portfolio fotoshoot bij PortretStudio Apeldoorn. Zo kun jij een portfolio kunt opbouwen en met professionele foto’s laten zien wat jouw stijl is en wat je echt kunt.

Wat gebeurt er als ik een les mis?
Het is meestal mogelijk om een gemiste les in te halen, maar niet altijd. Er moet namelijk een goede reden zijn waarom je de les mist en er moet een plek vrij zijn in een andere groep. Lees ook goed de Algemene Voorwaarden waarin precies staat wat er gebeurt als je een les verzuimt.

Betaal ik extra voor het materialenpakket?
Nee, de kosten voor de materialen zitten al bij het cursusgeld inbegrepen. Je hoeft er niet nog extra voor de te betalen.

Mag ik het materialenpakket houden?
Ja, het materialenpakket krijg je bij je eerste les en dan wordt het jouw eigendom.

Ik heb al materialen, wat nu?
Je mag extra eigen materialen meenemen als je wilt, maar alle cursisten krijgen altijd het inbegrepen materialenpakket en daar gaan we ook mee werken. Het is erg belangrijk dat je met de juiste, kwalitatief goede materialen leert werken.

Mag ik (of moet ik) nog extra materialen kopen en gebruiken tijdens de les?
In principe zit alles wat je echt nodig hebt al in het materialenpakket. Echter, de ervaring leert dat cursisten vaak al met extra make-up en technieken willen experimenteren, vooral tijdens de laatste paar lessen. Denk bijvoorbeeld aan kunstwimpers, banana powder en glitters. Dat soort materialen kun je zelf meenemen en gebruiken. Om onze cursisten die dit willen te helpen, hebben we de exclusieve Boozyshop Pro Card geregeld, die recht geeft op 10% korting bij Boozyshop tijdens de duur van de visagie cursus.

Waarom zijn jullie zo goedkoop?
Wij zijn niet goedkoop, andere opleidingen zijn gewoon (te) duur. Wij vinden dat het vak visagie ook toegankelijk moet zijn als je jong bent of niet zoveel geld hebt. Het is een risico om veel geld aan een dure opleiding uit te geven als je misschien nog niet eens zeker weet wat je wilt. Wij houden onze kosten laag: we geven les in onze eigen studio en hoeven dus geen huur te betalen. Ook geven we geen onnodig geld uit aan dure advertenties, bedrijfsauto’s, examinatoren, boekhouders, telefonisten, etc. Omdat we onze kosten laag houden, kunnen we ook het cursusgeld laag houden. Simpel.

Moet ik inschrijfgeld betalen?
Nee, wij rekenen geen extra verborgen kosten, zoals inschrijfgeld of administratiekosten.

Als ik me inschrijf, kan ik dat nog annuleren?
Zodra je het inschrijfformulier instuurt, ga je een bindende overeenkomst aan met Art in the Attic. Die overeenkomst kun je niet zomaar eenzijdig beëindigen, opzeggen of annuleren. We raden je aan om goed de Algemene Voorwaarden te lezen, of contact op te nemen als je nog vragen hebt. Langer dan 6 weken voor de eerste lesdag, is het nog mogelijk om een inschrijving te herroepen. Als je korter dan 6 weken voor de eerste les je inschrijving wilt wijzigen of herroepen, dan zijn er kosten aan verboden. Alle details kun je lezen in de Algemene Voorwaarden.

Moet ik BTW betalen; kan ik BTW terug vragen?
De tarieven op deze website zijn al inclusief BTW. Er komt dus niet nog eens extra BTW bovenop. Als je zelf een bedrijf hebt, of ZZP-er/zelfstandige bent en BTW-plichtig bent, dan kun je dus je BTW bij de Belastingdienst terug vragen. Je kunt ook bij je inschrijving je bedrijfsnaam en BTW-nummer opgeven en dan wordt de BTW door ons “verlegd”; je krijgt dan een factuur die 21% lager is, zonder BTW.

Kan ik echt in 2-3 maanden visagiste worden?
Jazeker. Bij andere opleidingen zit je al snel met meer dan 20 andere leerlingen in 1 klas! Dan moet je dus vechten om een beetje aandacht. Daarom duurt het soms wel 9 maanden voordat je klaar bent. Wij werken in hele kleine groepen, dus met heel erg veel persoonlijke aandacht. Wij geloven ook in efficiënt werken. Daarom besteden we in de lessen alleen tijd aan wat echt belangrijk is. Bij ons leer je geen onnodige theorie. Je gaat meteen aan de slag en veel oefenen. Onze lesmethode is uniek: doelgericht, met 100% focus op de praktijk, zonder tijd te verspillen aan dingen die je later als visagist toch niet nodig hebt. Andere opleidingen duren gewoon veel te lang!

Alles over betalen

Hoe kan ik betalen?

Binnen 2 dagen na ontvangst van je inschrijving, maken we een account voor je aan zodat je alles zelf online, makkelijk en veilig kunt regelen. We sturen je per e-mail je inloggegevens en een PDF factuur. Je facturen en betalingen kun je altijd via je account inzien en beheren. Als je binnen 3 dagen na ontvangst van de factuur (factuurdatum) ineens en volledig via iDEAL betaalt, dan krijg je € 10,- cashback!

 

Behalve via iDEAL, kun je ook betalen via IBAN overboeking of met contant geld. Als je voor IBAN overboeking kiest, dan ben je zelf ervoor verantwoordelijk dat je het juiste bedrag tijdig naar onze bankrekening overboekt: NL27 KNAB 0255 8983 20 t.n.v. Art in the Attic. Let op: wil je per se contant betalen? Dan moet je uiterlijk 10 dagen voor de eerste lesdag bij ons langskomen. Dat kan alleen op afspraak. Wij accepteren alleen gepaste betalingen en geen biljetten groter dan € 50,-.

Wanneer moet ik betalen?
In de regel moet je betaling uiterlijk 10 dagen voor de eerste lesdag bij ons binnen zijn. Als je je korter dan 10 dagen voor aanvang van de cursus inschrijft, let dan goed op je e-mails, want dan moet je betalen zodra je de factuur ontvangt.

Kan ik het lesgeld gespreid betalen, in termijnen?
Ja, dat kan via in3, in 3 gelijke termijnen (1/3, 1/3 en 1/3) gespreid over 60 dagen. Let op: je voor deze optie kiest, dan wordt er 2% extra verwerkingskosten in rekening gebracht (2% van het originele cursusgeld). Via in3 bieden we je de mogelijkheid om je cursusgeld te betalen in drie gelijke termijnen, zonder rente. De eerste termijn betaal je online via je account, z.s.m. na ontvangst van de factuur en je accountgegevens. De tweede en derde termijn betaal je respectievelijk na 30 en 60 dagen, via iDEAL. in3 stuurt je hiervoor een herinnering per e-mail. Zo kun je meedoen met de cursus, zonder dat je direct het gehele bedrag hoeft te betalen.


Voor meer informatie over in3, klik hier.

Waarom staat er Stichting Sisow op mijn bankafschrift?
Stichting Sisow is onze ‘payment service provider’ die alle iDEAL en in3 betaling voor ons verwerkt. Als je voor iDEAL of in3 gekozen hebt, dan gaat jouw betaling via Sisow richting onze bankrekening. Let op: je hoeft NOOIT zelf geld over te boeken naar de IBAN rekening van Stichting Sisow.

Ik heb mijn cursusgeld betaald, maar de orderstatus staat nog op ‘In behandeling’. Waarom is dat?
‘In behandeling’ betekent dat we je betaling binnen hebben, maar dat je cursus nog niet gestart is. Nadat je je eerste les hebt bijgewoond en je je materialenpakket van ons in ontvangst hebt genomen, wordt de status ‘In behandeling’ gewijzigd in ‘Voltooid’.

Staat je vraag of antwoord hier niet tussen? Bel ons dan, of stuur een e-mail. We helpen je graag verder:
> KLIK HIER OM EEN VRAAG TE STELLEN


Leslocatie: Apeldoorn-Zuid, Gelderland (Ugchelen)

Facebookgoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebookgoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail